وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه هیات امنای بنیاد رودکی:

افتتاح آرشیو هنر ایران/بنیاد رودکی ، پایگاه مهم اجراهای آنلاین هنری

بامدادخبر– وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه امروز هیات امنای بنیاد فرهنگی هنری رودکی با بیان اینکه این بنیاد می تواند به عنوان پایگاه مهمی برای اجراهای آنلاین در حوزه های مختلف هنری از جمله موسیقی، نمایش و … باشد، گفت: کرونا شرایط خاصی را بر عرصه های مختلف فرهنگی و هنری کشور حاکم […]

بامدادخبروزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه امروز هیات امنای بنیاد فرهنگی هنری رودکی با بیان اینکه این بنیاد می تواند به عنوان پایگاه مهمی برای اجراهای آنلاین در حوزه های مختلف هنری از جمله موسیقی، نمایش و … باشد، گفت: کرونا شرایط خاصی را بر عرصه های مختلف فرهنگی و هنری کشور حاکم کرده و بنیاد رودکی نیز متاثر از این شرایط شده است و شاید اگر این شرایط نبود اتفاقات بهتری در این حوزه می افتاد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر، سیدعباس صالحی افزود: توجه به اینکه چگونه تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم ضروری است. در یک سال و نیم گذشته اتفاقاتی افتاده که در آینده ثمرات آن مشخص می شود و اجراهای آنلاین بخشی از این اتفاقات است که در بستر فضای مجازی صورت گرفت و این موضوع فرصتی را فراهم کرده که بنیاد رودکی تجربه های یک سال و نیم گذشته اش در این زمینه را وسعت و توسعه بدهد.
وی ادامه داد: بنیاد فرهنگی هنری رودکی در داخل کشور دارای اعتباری است و در خارج از کشور هم می تواند این اعتبار را کسب کند و به عنوان یک پایگاه مهم اکران آنلاین برنامه های هنری در حوزه های مختلف موسیقی، نمایش و … در فضای مجازی باشد و چشم اندازی که در تجربه اجراهای آنلاین در این بازه زمانی داشته است قابل توجه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی دیگر از اعتباراتی که بنیاد رودکی دارد شخصیت هایی است که به این حوزه اشراف دارند و به این بنیاد به واسطه همکاری منزلت می دهند و در فضای مصرف و تولیدکنندگان داخلی و خارجی ارتقا پیدا می کند و شوراهای ارکستر و آموزش این بنیاد هم با همین نگاه ایجاد شده است. بنابراین این موضوع خیلی مهم است که این حس ایجاد شود که در فضای بنیاد رودکی فقط مجموعه اداری کار نمی کند و مدیریت علمی و برنامه ریزی آن در سطح کلان ترکیبی از اقدامات اداری  و حضور پیشکسوتان هنر است.
وی از دیگر اعتباراتی که این بنیاد می تواند داشته باشد و به عنوان بخشی از نشان و برند آن به شمار آید را مرجعیت اطلاعاتی آن برای پشتیبانی از عرصه هنر برشمرد و افزود: اینکه هر چقدر مرجعیت اطلاعاتی و حمایتی بنیاد رودکی ارتقا یابد در نقش و نشان آن تاثیر خواهد داشت. به عنوان مثال آرشیو ملی هنر این بنیاد که پیش از این جلسه افتتاح شد یکی از اقدامات این بنیاد در راستای ارتقای مرجعیت اطلاعاتی است.
صالحی در ادامه گفت: فرصت دیگری که در ایام شیوع کرونا پدید آمد صیانت از مکان و هویت های بصری بنیاد رودکی است که در ایام نیمه تعطیل و کرونایی در یک سال و نیم گذشته فراهم شد و می توان گفت به نقطه قابل قبولی در صیانت از هویت های بصری بنیاد رودکی رسیده ایم.
وی در عین حال تصریح کرد: این هویت ها امانت ملی است و همانطور که در برگشت امانت های شخصی همیشه تاکید داشته و داریم در حفظ و صیانت از امانت های ملی باید اهتمام بیشتری داشت زیرا حق الناس به شمار می آید و بنیاد رودکی در این زمینه شرایط نسبتا خوبی پیدا کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بنیاد فرهنگی هنری رودکی با دیگر موسسات هنری کشور تفاوت دارد و این تفاوت این است که بتواند هم در تولید اثر و محصول و هم ارتقای مهارت و آموزش، سطح متفاوت تری را عرضه کند و از دیگر موسسات هنری کشور سطحی بالاتر از حد متداول ارائه دهد.
وی افزود: دو نگاه می تواند به بنیاد رودکی باشد. نگاه اول اینکه کارهایی از حد متوسط به بالا ارائه دهد و این نگاه را بپذیرد و یا در نگاه دوم کارهایی در حد اعلا ارائه و عرضه کند؛ بنابراین دو نوع حمایت و برنامه ریزی را می طلبد.
همچنین افضلی مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی گزارشی از مجموعه اقدامات این بنیاد ارائه کرد.
وی گفت: تشکیل شوراهای هنری ارکسترها، تشکیل شورای عالی آموزش هنری، تهیه و اجرای طرح هویت بصری جامع بنیاد، آرشیو ملی هنر، ایجاد سالن حرفه ای تمرین موسیقی، تهیه و تدوین سند راهبردی، ساماندهی موسسات و مراکز وابسته و فعالیت های عمرانی از جمله طرح های بنیادی این بنیاد است.
وی ادامه داد: احیای کارگاه دکور رودکی، توسعه و بهره برداری بهینه از فضای های هنری و مشارکت در بهره برداری بهینه از پهنه رودکی از جمله اقدامات مهم بنیاد رودکی است.