مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس:

آغاز فعالیت‌های حفاظتی و مرمتی در مجموعه زندیه ارگ کریم‌خانی و عمارت دیوان‌خانه شیراز

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از آغاز فعالیت‌های حفاظتی و مرمتی مجموعه زندیه (ارگ کریم‌خانی و دیوان‌خانه شیراز) خبر داد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر محمد ثابت اقلیدی گفت: درراستای حفظ و نگهداری از ارزشمندترین اثر دوران زندیه ساماندهی و مرمت ارگ کریم‌خان و عمارت دیوان‌خانه آغاز گردید. مدیرکل میراث فرهنگی، […]

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از آغاز فعالیت‌های حفاظتی و مرمتی مجموعه زندیه (ارگ کریم‌خانی و دیوان‌خانه شیراز) خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر محمد ثابت اقلیدی گفت: درراستای حفظ و نگهداری از ارزشمندترین اثر دوران زندیه ساماندهی و مرمت ارگ کریم‌خان و عمارت دیوان‌خانه آغاز گردید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: این مرمت‌ها شامل سبک‌سازی سقف، نم بندی بام، انجام مقرنس شاه‌نشین ضلع شمالی ارگ، تعمیرات اساسی ارسی‌ها و پنجره چوبی ارگ کریم‌خان و همین‌طور پاک‌سازی قسمت جنوبی عمارت دیوان‌خانه و ساماندهی فنس پیرامونی آن است که اعتبارات در نظر گرفته‌شده برای انجام این پروژه به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد.
ارگ کریم‌خان یکی از مشهورترین و شاخص‌ترین بناهای ملی در شیراز است. این بنای باشکوه که در مرکز شهر شیراز قرار دارد که توسط کریم‌خان زند معروف به وکیل‌الرعایا ساخته‌شده است. این ارگ محل حکومت وزندگی کریم‌خان بود و به همین علت به ارگ کریم‌خانی معروف است. ارگ کریم‌خان در سال ۱۳۵۱ در فهرست میراث ملی ایران قرار گرفت.
عمارت دیوان‌خانه نیز از دیگر بناهای شاخص دوران زندیه است که توسط کریم‌خان زند ساخته‌شده و نزدیک ارگ کریم‌خانی، در ابتدای خیابان ۲۲ بهمن شهر شیراز قرارگرفته است. این بنا با مساحتی برابر با ۸۴۰ مترمربع از آجر و سنگ ساخته‌شده است. مقرنس‌کاری، حجاری و نقاشی‌های دوره زندیه و به‌ویژه نقاشی مکتب شیراز از ویژگی‌های معماری و هنری این بناست. عمارت دیوان‌خانه در ۲ طبقه ساخته‌شده و در حیاط آن‌یک حوض سرتاسری و یک حوض افقی در جلوی شاه‌نشین به چشم می‌خورد. سبک معماری عمارت دیوان‌خانه همچون سایر بناهای دوره زندیه درون‌گراست، بدین معنی که ظاهر ساختمان ساده و اندرونی مزین به انواع نقوش و تزئینات هنری است، این بنادر ۱۰ خرداد ۱۳۵۱ به شماره ۹۱۴ در فهرست آثار ملی ایران ثبت‌شده است.