مهندس سیاوش بدری، مدیر عامل آب منطقه ای فارس:

رسانه ها صدای تنش کم آبی را به مردم برسانند

اصلاح الگوی کشت یک ضرورت است   بامداد خبر:مدیر عامل آب منطقه ای فارس در نشست خبری با خبرنگاران حوزه آب فارس گفت، خط سوم آب رسانی به شهر شیراز از سد تنگ سرخ بشار به طول ۱۳۰ کیلومتر در فاز اول در دست اجراست. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر ، مهندس سیاوش بدری […]

اصلاح الگوی کشت یک ضرورت است

 

بامداد خبر:مدیر عامل آب منطقه ای فارس در نشست خبری با خبرنگاران حوزه آب فارس گفت، خط سوم آب رسانی به شهر شیراز از سد تنگ سرخ بشار به طول ۱۳۰ کیلومتر در فاز اول در دست اجراست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر ، مهندس سیاوش بدری با ذکر اینکه سالانه ۳۵ هزار مشترک جدید به شهر شیراز اضافه می‌شود گفت، در جهت پایداری شبکه توزیع آب شرب در کلانشهر شیراز نیازمند سه منبع پایدار تامین آب هستیم که شامل خط اول و دوم انتقال آب از سد درود زن و ۱۹۷ چاه در دشت شیراز در حال حاضر این وظیفه را بر عهده دارند ولی به جهت اولویت استفاده از آب های سطحی به جای آب های زیر سطحی طرح خط سوم انتقال آب از سد تنگ سرخ بشار فاز اول مطالعه خط سوم تامین آب شرب کلانشهر شیراز از سد تنگ سرخ بشار به پایان رسیده، فاز دوم آن در دست مطالعه می‌باشد و با توکل به خداوند متعال سال آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواد شود.
وی مجموع آب قابل انتقال از تیم سد و شش پیر را ۸۲ میلیون متر مکعب برشمرد که ۵۲ میلیون متر مربوط به فاز اول سد تنگ سرخ بشار است.
وی یاد آورشد که بهره‌برداری از فازهای پیش بینی شده طرح سد تنگ سرخ بشار علاوه بر کوتاه مدت، مشکلات تنش آبی شیراز را در بلند مدت نیز حل خواهد کرد.
بدری با اشاره به تدوین طرح جامع آب فارس برای اولین بار در سطح کشور از افزایش ضریب بهره‌وری آب در استان خبر داد.
وی با اشاره به میزان بارندگی در سال آبی گذشته، بارندگی استان را ۲۵۷ میلیمتر ذکر کرد نسبت به سال گذشته که ۲۶۲ میلیمتر بوده ۱/۸درصد کاهش را نشان می‌دهد.
وی میزان بارش در شهرستان بهرغان سپیدان را با ۵۹۴ میلیمتر بیشترین و کرگ داراب با ۱۲۷ میلیمتر کمترین ذکر کرد.
هم چنین این مقام مسئول با ذکر این که در استان ۹ سد در دست بهره‌برداری است گفت، ۲میلیارد و ۹۶۳ میلیون متر مکعب ظرفیت بهره‌برداری آب استان از این سد ها است که امروز نسبت به سال گذشته با ۱۳۴ میلیون متر مکعب کاهش در حال حاضر حجم مخزن به حجم یک میلیون و ۱۹۷ هزار متر مکعب کاهش پیدا کرده است.
وی ورودی آب پشت سد ها را در حال حاضر ۱۵/۹متر مکعب ذکر کرد و گفت این عدد در سال گذشته ۲۸ متر مکعب بر ثانیه بوده است که آب مفید سد های استان را ۳۰ درصد ذکر کرد.
این کارشناس حوزه آب با ذکر اینکه در گذشته نسبت آب تجدید پذیر برای هر ایرانی ۶۵۰۰ متر مکعب بوده است از کاهش این نشانگر به ۱۳۰۰ متر مکعب خبر داد.
وی همچنین با اشاره به بالا بودن شاخص های جهانی این عدد نسبت به کشور گفت، اگر این عدد کمتر از ۱۷۰۰ باشد آن منطقه جغرافیایی در مرحله تنش و در اعداد پایین تر از ۱۰۰۰ در مرحله بحران قرار می‌گیرد.
وی از دوره ۲۰ ساله قرار گیری کشور در زون یا ناحیه خشکسالی خبر داد و گفت این موضوع نیازمند مدیریت است.
وی با اشاره به تغییر الگوی مدیریت به مدیریت توامان برق و آب در دستور العمل های وزارت نیرو، از نصب کنتور های حجمی جهت مدیریت الگوی مصرف در بخش کشاورزی خبر داد و گفت رسانه ها صدای تنش کم آبی را به مردم برسانند.