فصل اول مستند نگاری پلان سازه های شهر جهانی گور فیروزآبادآغاز شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از آغاز فصل اول مستند نگاری پلان سازه های شهر جهانی گور فیروزآباد خبرداد. مصیب امیری با اعلام این خبر گفت: «فصل اول مستند نگاری پلان سازهای شهرگور شهرستان فیروزآباد با روش ژئو فیزیک پس از اخذ مجوز از طرف پژوهشگاه وزارت به سرپرستی علیرضا عسکری […]
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از آغاز فصل اول مستند نگاری پلان سازه های شهر جهانی گور فیروزآباد خبرداد.
مصیب امیری با اعلام این خبر گفت: «فصل اول مستند نگاری پلان سازهای شهرگور شهرستان فیروزآباد با روش ژئو فیزیک پس از اخذ مجوز از طرف پژوهشگاه وزارت به سرپرستی علیرضا عسکری چاوردی و پی یر فرانچسکو کالیری از ۱۴/۸/۱۳۹۸ تا ۵/۹/۱۳۹۸ آغاز شده است.»
او ادامه داد: «شهر گور از جمله شهرهای دوران ساسانی استه که به نامهای دیگری مثل اردشیر خوره، شهر جور، کوره اردشیر خوانده می شود. این شهر با نقشهای کاملا مدور با قطر ۱۹۵۰ متر ساخته شده است. فضای داخلی شهر مثل یک چرخ پره دار بوسیله ۱۰ محور خیابانی به ۲۰ ناحیه بزرگ و همانند هم تقسیم گردیده بود.»
امیری اظهار داشت: « فضای مرکزی شهر، خود در باروی مدور دیگری که قطر آن در حدود ۴۰۰ متر بوده قرار داشته است. خیابانهای شهر به صورت شعاعهایی به کنارههای این باروی داخلی منتهی میشدهاند. در نقطه مرکزی فضای داخلی شهر، برج عظیم چهار گوشهای (که در متون تاریخی به نام تیربال از آن نام برده شده) قرار دارد که در واقع مرکز تمامی شهر محسوب می شود. در اطراف این برج تپههای بزرگی که ازآوار بناها شکل گرفتهاند، دیده می شود. برخی از آنها همانند بنای موسوم به تختنشین که آتشکده اصلی شهر بوده، تا حدودی شناخته شدهاند. در واقع میتوان گفت که در داخل دایره مرکزی شهر فقط ابنیه آیینی، اداری، تشریفاتی قرار داشتهاست. در حالیکه دایره خارجی و بزرگتر شهر محل خانهها و ابنیه ساکنان شهر بوده است.»
گفتنی است این بنا در سال ۹۷ به همراه ۷ اثر دیگر با عنوان منظر (محور) ساسانی فارس در سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰