در پیام استاندار فارس به مناسبت روز شعر و ادب فارسی:

زبان و ادبیات پارسی در تمدن سازی نقشی ارزنده دارد

بامداد خبر:زبان و ادب پارسی در جایگاه تمدن سازی نقشی ارزنده داشته و در ساختار تمدن نوین اسلامی نیز وظیفه‌ای مهم بر عهده دارد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر دکترمحمدهادی ایمانیه استاندار فارس به مناسبت ۲۷ شهریور، روز شعر و ادب فارسی پیامی بذین شرح صادر کرد: بسم الله الرحمن الرحیم ۲۷ شهریور روزی […]

بامداد خبر:زبان و ادب پارسی در جایگاه تمدن سازی نقشی ارزنده داشته و در ساختار تمدن نوین اسلامی نیز وظیفه‌ای مهم بر عهده دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر دکترمحمدهادی ایمانیه استاندار فارس به مناسبت ۲۷ شهریور، روز شعر و ادب فارسی پیامی بذین شرح صادر کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
۲۷ شهریور روزی است که به یادبود شهریار شیرین‌سخن شعر پارسی به‌عنوان روز شعر و ادب فارسی نام‌گذاری شده است. این نام‌گذاری در گستره ایران‌زمین امری مهم است و در شیراز، پایگاه تاریخی ادب و هنر و شهر شعر و شور و شعور، معنایی متفاوت و اهمیتی دوچندان می‌یابد.
شعر آن‌چنان‌که رهبر معظم انقلاب فرموده اند ثروتی ملی است. زبان و ادب پارسی در جایگاه تمدن سازی نقشی ارزنده داشته و در ساختار تمدن نوین اسلامی نیز وظیفه‌ای مهم بر عهده دارد. چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی حامل و رسانه پیام اسلام انقلابی به‌عنوان پیام امروز ایران برای جهان را زبان فارسی دانسته‌اند. به دیگر سخن در عصر انقلاب اسلامی شعر و ادبیات وفادارانه پا به‌پای مردم انقلابی پیام آور حق و عدالت بوده است.
شعر پارسی از مطلع خویش تا امروز همواره جبین بر آستان ولایت ساییده و بزرگانش در مدح ولی شناسان سخن گفته‌اند. مولوی‌اش تا هست علی باشد و تا بود علی بود می‌گوید و امید فردای سعدی‌اش شفاعت دست و دامن معصوم مرتضی است. حافظش از رندان تشنه‌لب و همت شحنه نجف می‌خواند و شهریارش بانگ همای رحمت سر می‌دهد و رمز مانایی و ماندگاری شعر پارسی همین ولایتمداری است!
شعری که مذهبی و آیینی شناخته می‌شود در هیچ زمانه‌ای به‌اندازه عصر انقلاب اسلامی، گستره رویکردی نداشته است. و علیرغم وجود جنگ‌های متعدد در تاریخ ایران‌زمین، ادبیات حماسی ما هرگز ژرفای معرفتی شعر دفاع مقدس و ادبیات پایداری را تجربه نکرده و شعر اجتماعی و سیاسی و ادبیات طنز در ادامه روند یک قرن اخیر به قوام رسیده و کارهایی درخشان در آن عرضه شده است.
اینک اما در عصر انقلاب اسلامی و روزگار پرشکوه منتظران ولایت آفتاب، شعر و ادب پارسی و شاعران پارسی در نقطه‌ای مهم از تاریخ ایستاده‌اند. نقطه‌ای که شناخت دقیق آن مستلزم شناخت خویش و گذشته خویش است و دستمایه‌ای برای ساختن فردای پرافتخار میهن عزیزمان و رسیدن به این شناخت وظیفه همه شاعران ایران‌زمین علی‌الخصوص شاعران فارس، دیار پارسایان پارسی است. از دیگر سو مدیران و برنامه‌ریزان نظام نیز باید به تاسی از رهبر فرزانه انقلاب نگاهشان به شعر بایستی فراتر از یک امر تشریفاتی و زینت‌بخش باشد. آنان باید بدانند فارس همواره مهد و مأمن بزرگان و نام آوران بوده است و این آسمان آن‌چنان درخشان است که بسیاری از ستارگانش در سایه خورشید بزرگانی چون حافظ و سعدی مانده‌اند.
 ستارگانی که هریک اگر در اسمان خطه‌ای دیگر از این خاک طلوع کرده بودند خود ماهی درخشان می‌شدند که تاریخ ملتی را شکوه و روشنی می‌بخشیدند و مرور گذرای نامشان خود کتابی قطور خواهد شد: آن‌چنان‌که می‌توان از کلام و اندیشه سیبویه و روزبهان و صدرالمتالهین سخن گفت و در آسمان قول و غزل جناب اهلی و میرزا وصال و قاآنی و حجاب و بابافغانی و باباکوهی و شوریده و فرصت و بومی سرایانی چون ماذون و باقر لارستانی و… پرواز کرد.
و البته باید دانست این نام ها نه‌فقط به یک نام بلکه یک فرصت و ظرفیت هستند که بایستی از آن برای توسعه فرهنگی این سامان بهره برد.
در پایان امید است جامعه ادبی ما و مدیران و برنامه‌ریزان عرصه فرهنگ و هنر همگی با شناخت عمیق و دقیق از جایگاه فارس در امروز و فردای ایران‌زمین از ادبیات به‌عنوان فرصتی شایسته برای رشد و غنای این سرزمین که به‌حق به‌عنوان دارالاولیا و حرم سوم حضرات اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام در ایران اسلامی نام‌گذاری شده بهره ببرند تا درگذر زمان ما نیز نقش و وظیفه خویش را در قبال تاریخ به نحو احسن انجام داده و این رسالت را به فرزندان فردای این آب‌وخاک بسپاریم تا ان شاءا… منتظران حقیقی ظهور نور در آن روز سبز، در زمره سخن‌سرایان لشکر حضرت موعود باشند!