در پیام استاندار فارس به مناسبت روز شعر و ادب فارسی:
زبان و ادبیات پارسی در تمدن سازی نقشی ارزنده دارد
بامداد خبر:زبان و ادب پارسی در جایگاه تمدن سازی نقشی ارزنده داشته و در ساختار تمدن نوین اسلامی نیز وظیفهای مهم بر عهده دارد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر دکترمحمدهادی ایمانیه استاندار فارس به مناسبت ۲۷ شهریور، روز شعر و ادب فارسی پیامی بذین شرح صادر کرد: بسم الله الرحمن الرحیم ۲۷ شهریور روزی […]
بامداد خبر:زبان و ادب پارسی در جایگاه تمدن سازی نقشی ارزنده داشته و در ساختار تمدن نوین اسلامی نیز وظیفهای مهم بر عهده دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بامداد خبر دکترمحمدهادی ایمانیه استاندار فارس به مناسبت ۲۷ شهریور، روز شعر و ادب فارسی پیامی بذین شرح صادر کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
۲۷ شهریور روزی است که به یادبود شهریار شیرینسخن شعر پارسی بهعنوان روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است. این نامگذاری در گستره ایرانزمین امری مهم است و در شیراز، پایگاه تاریخی ادب و هنر و شهر شعر و شور و شعور، معنایی متفاوت و اهمیتی دوچندان مییابد.
شعر آنچنانکه رهبر معظم انقلاب فرموده اند ثروتی ملی است. زبان و ادب پارسی در جایگاه تمدن سازی نقشی ارزنده داشته و در ساختار تمدن نوین اسلامی نیز وظیفهای مهم بر عهده دارد. چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی حامل و رسانه پیام اسلام انقلابی بهعنوان پیام امروز ایران برای جهان را زبان فارسی دانستهاند. به دیگر سخن در عصر انقلاب اسلامی شعر و ادبیات وفادارانه پا بهپای مردم انقلابی پیام آور حق و عدالت بوده است.
شعر پارسی از مطلع خویش تا امروز همواره جبین بر آستان ولایت ساییده و بزرگانش در مدح ولی شناسان سخن گفتهاند. مولویاش تا هست علی باشد و تا بود علی بود میگوید و امید فردای سعدیاش شفاعت دست و دامن معصوم مرتضی است. حافظش از رندان تشنهلب و همت شحنه نجف میخواند و شهریارش بانگ همای رحمت سر میدهد و رمز مانایی و ماندگاری شعر پارسی همین ولایتمداری است!
شعری که مذهبی و آیینی شناخته میشود در هیچ زمانهای بهاندازه عصر انقلاب اسلامی، گستره رویکردی نداشته است. و علیرغم وجود جنگهای متعدد در تاریخ ایرانزمین، ادبیات حماسی ما هرگز ژرفای معرفتی شعر دفاع مقدس و ادبیات پایداری را تجربه نکرده و شعر اجتماعی و سیاسی و ادبیات طنز در ادامه روند یک قرن اخیر به قوام رسیده و کارهایی درخشان در آن عرضه شده است.
اینک اما در عصر انقلاب اسلامی و روزگار پرشکوه منتظران ولایت آفتاب، شعر و ادب پارسی و شاعران پارسی در نقطهای مهم از تاریخ ایستادهاند. نقطهای که شناخت دقیق آن مستلزم شناخت خویش و گذشته خویش است و دستمایهای برای ساختن فردای پرافتخار میهن عزیزمان و رسیدن به این شناخت وظیفه همه شاعران ایرانزمین علیالخصوص شاعران فارس، دیار پارسایان پارسی است. از دیگر سو مدیران و برنامهریزان نظام نیز باید به تاسی از رهبر فرزانه انقلاب نگاهشان به شعر بایستی فراتر از یک امر تشریفاتی و زینتبخش باشد. آنان باید بدانند فارس همواره مهد و مأمن بزرگان و نام آوران بوده است و این آسمان آنچنان درخشان است که بسیاری از ستارگانش در سایه خورشید بزرگانی چون حافظ و سعدی ماندهاند.
ستارگانی که هریک اگر در اسمان خطهای دیگر از این خاک طلوع کرده بودند خود ماهی درخشان میشدند که تاریخ ملتی را شکوه و روشنی میبخشیدند و مرور گذرای نامشان خود کتابی قطور خواهد شد: آنچنانکه میتوان از کلام و اندیشه سیبویه و روزبهان و صدرالمتالهین سخن گفت و در آسمان قول و غزل جناب اهلی و میرزا وصال و قاآنی و حجاب و بابافغانی و باباکوهی و شوریده و فرصت و بومی سرایانی چون ماذون و باقر لارستانی و… پرواز کرد.
و البته باید دانست این نام ها نهفقط به یک نام بلکه یک فرصت و ظرفیت هستند که بایستی از آن برای توسعه فرهنگی این سامان بهره برد.
در پایان امید است جامعه ادبی ما و مدیران و برنامهریزان عرصه فرهنگ و هنر همگی با شناخت عمیق و دقیق از جایگاه فارس در امروز و فردای ایرانزمین از ادبیات بهعنوان فرصتی شایسته برای رشد و غنای این سرزمین که بهحق بهعنوان دارالاولیا و حرم سوم حضرات اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام در ایران اسلامی نامگذاری شده بهره ببرند تا درگذر زمان ما نیز نقش و وظیفه خویش را در قبال تاریخ به نحو احسن انجام داده و این رسالت را به فرزندان فردای این آبوخاک بسپاریم تا ان شاءا… منتظران حقیقی ظهور نور در آن روز سبز، در زمره سخنسرایان لشکر حضرت موعود باشند!
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰